torsdag, april 18, 2013

Pirog!

Idag till middag blev det lite rester, piroger! Det är ju bara för gott och här kommer mitt recept som inte innehåller jäst!

• 6 dl mjöl
• ½ dl vatten
• 1 ägg
• 200 gr smör
• lite salt

Kör ner allt i en matberedare och kör igång den, låt den köra tills det blir en deg. Har du ingen matberedare? Då är det bara att knåda på! (Haha) Låt degen stå i 40 minuter och vila, under tiden kan du göra fyllningen. Jag gjorde en på köttfärs, lök, paprika och röd pesto. Skulle nog ha haft i lite créme fraiche, om jag nu hade haft någon hemma!

När degen vilar klart så kavla ut den och stansa ut runda ringar med hjälp av en djup tallrik eller liknande. Lägg lite fyllning på och lägg ena sidan över fyllningen. Stäng pirogen genom att trycka en gaffel längst med hela kanten. Lägg på plåt och pensla med ägg. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en god sallad!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar