Sats 1
• 2 ägg
• 2 dl socker
• 3 dl mjöl
• 2 tsk vanilpulver
• 2 tsk bakpulver
• 1 dl mjölk
• 50 gr smält smör
• karamellfärg i valfri färg
Vispa ägg och socker poröst, blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner det i smeten. Smält smöret och blanda i det i smeten och mjölken, ha i karamellfärg tills du får en skarp färg och ha i smeten i en bröad form. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
När den är färdig så skiva upp den i bitar, ta antingen någon form av pepparkaksform eller gör som jag (som inte hittade mina pepparkaksformar) gör en mall av papper. Stansa/skär ut motivet i skivorna och gör den andra satsen.
Sats 2
• 2 ägg
• 2 dl socker
• 3 dl mjöl
• 2 tsk vanilpulver
• 2 tsk bakpulver
• 1 dl mjölk
• 50 gr smält smör
• rivet skal av en citron
Vispa ägg och socker poröst, blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner det i smeten. Smält smöret och blanda i det i smeten och mjölken & citronen. Lägg nu de färgade sockerkaksbitarna i en bröad form och häll smet nr 2 över. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Servera och impa på gästerna!
Mitt hjärta hamnade snett för att jag skar bort kanterna längst ut, gör inte det! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar