tisdag, mars 26, 2013

Mätt och glad!

Idag blev det köttfärslimpa med brysselkål sås och ärtor. Riktigt smarrigt blev det, här kommer receptet!

Köttfärslimpa

• 500 gr färs
• 1 paket bacon
• 2 ägg
• ½ dl grädde
• salt & peppar

Tärna baconen och stek dem. Bland färs, ägg, grädde och kryddor till en fin smet. Lägg smeten i en form, forma den oval. Gör ett "hål" i limpan och lägg ner baconen och lappa ihop smeten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter.

Bryssel sås

• 3 dl créme fraíche
• ½ dl grädde
• Ett gäng brysselkål
• soja
• salt och peppar

Koka brysselkålen, därefter stek till dom lite lätt. Blanda créme fraíche och grädde i en kastrull och värm detta, ha i soja och krydda. Häll i brysselkålen i såsen och servera.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar